![Lemon and Roasted Garlic Speltotto Lemon and Roasted Garlic Speltotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a2d4f89e-17f6-4e05-8505-db06d7c09d5c/Derivates/37a2ebf4-d202-4c1c-8013-6a2d80bb5864.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic bulb, large
- 2 Tbsp olive oil
-
40
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 40 g shallots, halved
- 300 g pearled spelt, washed
- 150 g white wine
-
500
g vegetable stock
lub 500 g chicken stock - 150 g single cream
- 2 lemons, finely grated zest and 40 g juice
- 2 Tbsp fresh chives, finely sliced
- fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishing
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1810 kJ / 432 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50 dk
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Lentil curry stew with chicken
8h 35min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25 min
Artichoke And Tofu Dip
5 Min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Stuffed Mushrooms with Manchego Cheese
40 min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Red Pepper Houmous
5 Min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 min