Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g shallots (2-3 shallots)
- 30 g olive oil
- 250 g pearl barley, medium, rinsed and drained
- 100 g dry white wine, vegan
- 750 g water, hot
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade, vegan (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), vegan, crumbled - ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
- ¾ tsp dried thyme (opcjonalnie)
- 40 g pine nuts
- 400 g courgettes, sliced (5 mm)
- 50 g sun-dried tomatoes in oil, drained, cut in strips (5 mm)
- 60 g almond butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 517 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.5 g
Alternatywne przepisy
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30min
Lentil Moussaka
2h 20min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Creamy White Beans and Leeks
20 dk
Garlic and White Bean Stew
50min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1h 30min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Courgette and Feta Risotto
30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min