Mediterranean Pearl Barley Risotto

Mediterranean Pearl Barley Risotto

3.3 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • shallots (2-3 shallots)
    70 g
  • olive oil
    30 g
  • pearl barley medium, rinsed and drained
    250 g
  • dry white wine vegan
    100 g
  • water hot
    750 g
  • vegetable stock paste, homemade vegan (see tip)
    1 heaped tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l), vegan, crumbled
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground white pepper
    2 pinches
  • dried thyme (opcjonalnie)
    ¾ tsp
  • pine nuts
    40 g
  • courgettes sliced (5 mm)
    400 g
  • sun-dried tomatoes in oil drained, cut in strips (5 mm)
    50 g
  • almond butter
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 517 kcal / 2159 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...