Urządzenia i Akcesoria
Aubergine and Almond Dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
450 g
Składniki
-
blanched almonds40 g
-
garlic cloves4
-
aubergines cut in pieces200 g
-
ground cumin plus extra for garnishing1 tsp
-
water100 g
-
fine sea salt or to taste1 tsp
-
lemon juice25 g
-
plain yoghurt70 g
-
ground black pepper or to taste2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
3.5 g
Kalorie
325 kJ /
78 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mushroom Pâté
1 godz. 30 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Horseradish and Chickpea Dip
10 min
Aubergine Bhurta
30 min
Beetroot salad
10 min
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Beetroot Salad
10 min
Seed and Nut Bread
1 godz. 30 min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 godz. 35 min
Artichoke & Butter Bean Dip
10 min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 min
Creamy Courgette Soup
25 min