Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g smoked salmon, sliced
- 120 g boiling water
- 2 ½ tsp gelatine powder (1 x 12 g sachet)
- 500 g cream cheese
- 2 ½ lemons, finely grated zest of ½, 10 g juice and 2 cut in wedges, for serving
- 2 Tbsp fresh chives, finely chopped
- 3 pinches fine sea salt, plus ¼ tsp
- 5 pinches ground black pepper
- 2 ripe avocados, cut in pieces (approx. 240 g)
- 1 pinch garlic powder
- 100 g hot smoked salmon, flaked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1409 kJ / 340 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 937 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and Courgette en Croute
1h
Smoked Mackerel Watercress Dip
5min
Hot Artichoke Dip
30min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 Min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 Min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1h 20min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2h
Pollock with Potato and Squash Crust with Chablis Sauce
1h
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40min
Marmalade-glazed Ham
1 godz. 50 min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min