Layered Salmon and Avocado Terrine

Layered Salmon and Avocado Terrine

4.8 39 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
8 portions

Składniki

  • smoked salmon sliced
    400 g
  • boiling water
    120 g
  • gelatine powder (1 x 12 g sachet)
    2 ½ tsp
  • cream cheese
    500 g
  • lemons finely grated zest of ½, 10 g juice and 2 cut in wedges, for serving
    2 ½
  • fresh chives finely chopped
    2 Tbsp
  • fine sea salt plus ¼ tsp
    3 pinches
  • ground black pepper
    5 pinches
  • ripe avocados cut in pieces (approx. 240 g)
    2
  • garlic powder
    1 pinch
  • hot smoked salmon flaked
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 340 kcal / 1409 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 937 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...