Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g bulgar wheat (see tip)
- 120 g water, boiling
- 4 peppers, mixed
- 2 spring onions (approx. 35 g), cut in pieces (2 cm)
- 10 g fresh mint leaves
- 120 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces (2 cm)
- 200 g ripe tomatoes, quartered, deseeded
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 lemon, finely grated zest and 30 g juice
- 1 tsp baharat spice mix (see tip) (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g cucumber, diced (5 mm)
- 80 g pomegranate seeds (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1073 kJ / 258 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Asparagus with Romesco Sauce
30min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Pudla with Spinach and Paneer
1 Std.
Shiitake Teriyaki Dippers
45min
Baba Ganoush
1 Std.
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10 Min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Cumin Rice
25 Min
Peanut and Soba Noodle Slaw
20 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min
Edamame and Spinach Dip
5 Min