Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g bulgar wheat (see tip)
- 120 g water, boiling
- 4 peppers, mixed
- 2 spring onions (approx. 35 g), cut in pieces (2 cm)
- 10 g fresh mint leaves
- 120 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces (2 cm)
- 200 g ripe tomatoes, quartered, deseeded
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 lemon, finely grated zest and 30 g juice
- 1 tsp baharat spice mix (see tip) (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g cucumber, diced (5 mm)
- 80 g pomegranate seeds (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1073 kJ / 258 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min
Ratatouille
40min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Fennel Apple Salad
20 Min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1h
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45min
Tabbouleh
2h 15min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Mexican Quinoa Salad
30min