![Sicilian Caponata Sicilian Caponata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E12459AF-6262-4793-8DE9-1DD4884649B3/Derivates/D58B0E48-753E-4608-A693-361F682A0770.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 1 aubergine, large (approx. 300-350 g), diced (3-4 cm)
- 2 red peppers, cut in eighths (approx. 200 g)
- 1 red onion, cut in eighths (approx. 120 g)
- 2 celery stalks, cut in pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 150 g ripe tomatoes, diced
- 40 g pickled capers, drained
- 40 g green olives, pitted
- 200 g passata
- 50 g red wine vinegar
- 1 Tbsp sugar
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 2 sprigs fresh basil leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Courgette Soup
25 Min
Steamed Poussins and Fruity Quinoa
1h 30min
Minestrone
45 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 Min
Minestrone
45 Min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 Min
Butterbean Mash with Paprika
20 Min
Coconut Creamed Kale
20 Min
Aubergine and Almond Dip
20 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 Min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min