Sicilian Caponata

Sicilian Caponata

3.6 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • olive oil
    30 g
  • aubergine large (approx. 300-350 g), diced (3-4 cm)
    1
  • red peppers cut in eighths (approx. 200 g)
    2
  • red onion cut in eighths (approx. 120 g)
    1
  • celery stalks cut in pieces (1 cm)
    2
  • garlic cloves
    3
  • ripe tomatoes diced
    150 g
  • pickled capers drained
    40 g
  • green olives, pitted
    40 g
  • passata
    200 g
  • red wine vinegar
    50 g
  • sugar
    1 Tbsp
  • fine sea salt or to taste
    1 tsp
  • ground black pepper or to taste
    ¼ tsp
  • fresh basil leaves chopped
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 123 kcal / 515 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...