Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 1 aubergine, large (approx. 300-350 g), diced (3-4 cm)
- 2 red peppers, cut in eighths (approx. 200 g)
- 1 red onion, cut in eighths (approx. 120 g)
- 2 celery stalks, cut in pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 150 g ripe tomatoes, diced
- 40 g pickled capers, drained
- 40 g green olives, pitted
- 200 g passata
- 50 g red wine vinegar
- 1 Tbsp sugar
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 2 sprigs fresh basil leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone
45 min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Tuscan Bean Soup
50min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Tortilla with Spanish Salsa
1h 10min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Meatballs, Tomato Sauce and Parmesan Polenta
1h 10min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20min
Pasta alla Norma
50min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.