Wersje kompatybilne
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Aubergines
- 3 aubergines
- 2 pinches fine sea salt
- 80 g olive oil
- 100 g bulgar wheat
- 250 g water
- 50 g spring onions, cut in pieces
- 100 g red peppers, cut in pieces
Saffron Yoghurt
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
- 50 g olive oil
- 1 tsp saffron
- 1 garlic clove
- 180 g Greek yoghurt
- 50 g pomegranate seeds
- 30 g toasted pine nuts
- 20 g fresh basil leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 Std. 40 Min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.