Urządzenia i Akcesoria
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
3 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
fresh parsley leaves only5 - 10 g
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
water1100 g
-
salt2 tsp
-
dried lasagne pasta sheets160 g
-
aubergines diced (approx. 1 cm)300 g
-
garlic clove1
-
onions cut in pieces50 g
-
carrots cut in pieces50 g
-
celery stalk cut in pieces30 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
tinned chopped tomatoes500 g
-
ricotta cheese drained250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
24 g
Kalorie
2352 kJ /
561 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 godz. 30 min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 min
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 godz.
Mushroom Parmentier
1 godz. 10 min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Bean Casserole with Fresh Tuna
40 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.