Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 5 - 10 g fresh parsley, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1100 g water
- 2 tsp salt
- 160 g dried lasagne pasta sheets
- 300 g aubergines, diced (approx. 1 cm)
- 1 garlic clove
- 50 g onions, cut in pieces
- 50 g carrots, cut in pieces
- 30 g celery stalk, cut in pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 500 g tinned chopped tomatoes
- 250 g ricotta cheese, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Risotto with Broccoli Rabe
30min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 Std.
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1 Std.
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1 Std. 15 Min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.