![Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FB2D7C33-69B7-4D16-A885-7325EDE0C070/Derivates/86810aff-b519-4d67-b27f-07aeaea050d9.jpg)
Wersje kompatybilne
Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 100 g white bread, torn in pieces
- 10 g fresh parsley leaves, plus extra for garnishing
- 400 g fresh tuna, cut in pieces (3-4 cm)
- 55 g toasted pine nuts
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp dried oregano
- 2 medium eggs
- 1 lemon, finely grated zest and juice
Sauce
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 60 g onions, halved
- 2 garlic cloves
- 800 g tinned peeled plum tomatoes (2 x 400 g tins)
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sugar (opcjonalnie)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- red wine vinegar, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1931 kJ / 462 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
Alternatywne przepisy
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 Std.
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Mushroom Risotto
30min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 Std.
Prawn Saganaki with Feta
35 Min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35 Min
Lentil Moussaka
2h 20min
Cod with citrus butter
50 Min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15min
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Tuna Pasta
30min