Wersje kompatybilne
Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 100 g white bread, torn in pieces
- 10 g fresh parsley leaves, plus extra for garnishing
- 400 g fresh tuna, cut in pieces (3-4 cm)
- 55 g toasted pine nuts
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp dried oregano
- 2 medium eggs
- 1 lemon, finely grated zest and juice
Sauce
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 60 g onions, halved
- 2 garlic cloves
- 800 g tinned peeled plum tomatoes (2 x 400 g tins)
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sugar (opcjonalnie)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- red wine vinegar, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1931 kJ / 462 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
Alternatywne przepisy
Garlic and White Bean Stew
50 min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 godz. 10 min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 min
Cod with Pistachio and Couscous
30 min
Pea Gazpacho
4h 15min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Prawn, Coriander and Lime Muffins
1h
Pumpkin Pie
5h
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1h
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h