Urządzenia i Akcesoria
Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions
Składniki
Meatballs
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
white bread torn in pieces100 g
-
fresh parsley leaves plus extra for garnishing10 g
-
fresh tuna cut in pieces (3-4 cm)400 g
-
toasted pine nuts55 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
dried oregano1 tsp
-
medium eggs2
-
lemon finely grated zest and juice1
Sauce
-
olive oil plus extra for frying20 g
-
onions halved60 g
-
garlic cloves2
-
tinned peeled plum tomatoes (2 x 400 g tins)800 g
-
dried oregano1 tsp
-
sugar (opcjonalnie)1 tsp
-
fine sea salt to taste
-
ground black pepper to taste
-
red wine vinegar (opcjonalnie) to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
36.2 g
Kalorie
1931 kJ /
462 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta with Rich Meat Ragu
1 godz. 10 min
Couscous with Lamb and Vegetable Ragout; Crema Catalana
1 godz. 15 min
Prawn, Coriander and Lime Muffins
1 godz.
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40 min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 godz.
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Pad Thai Noodles with Prawns
30 min
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30 min
Lamb Spezzatino
1 godz. 45 min
Brodet (Fish stew)
1 godz. 15 min
Seafood Risotto
40 min