Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro

Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro

4.3 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

Meatballs
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • white bread torn in pieces
    100 g
  • fresh parsley leaves plus extra for garnishing
    10 g
  • fresh tuna cut in pieces (3-4 cm)
    400 g
  • toasted pine nuts
    55 g
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • dried oregano
    1 tsp
  • medium eggs
    2
  • lemon finely grated zest and juice
    1
Sauce
  • olive oil plus extra for frying
    20 g
  • onions halved
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • tinned peeled plum tomatoes (2 x 400 g tins)
    800 g
  • dried oregano
    1 tsp
  • sugar (opcjonalnie)
    1 tsp
  • fine sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • red wine vinegar (opcjonalnie) to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 462 kcal / 1931 kJ
Białko 36.2 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 21.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...