Wersje kompatybilne
Ensalada templada de lentejas, coliflor y judías
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lentejas pardinas
- 400 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 1 diente de ajo
- 150 g de cebolla roja en gajos
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de judías verdes redondas frescas en trozos
- 200 g de ramilletes de coliflor pequeños
- 10 ramitas de perejil fresco
- 10 g de vinagre de jerez
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de zatar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 5.17 g
- Węglowodany
- 10.23 g
- Tłuszcz
- 10.42 g
- Błonnik
- 5.19 g
Alternatywne przepisy
Quinoa con verduras salteadas
35 Min
Tabulé de lentejas
10 Min
Ensalada de garbanzos y espinacas con cilantro y lima
15 Min
Gratén de berenjena, calabacín y lentejas rojas
1 Std.
Hamburguesas vegetales de soja
30 Min
Ensalada de garbanzos con tofu
25 Min
Coliflor y brócoli con crumble de anacardo
50 Min
Ensalada de verduras guisadas
20 Min
Ensalada de vegetales
5 Min
Pilaf de mijo con remolacha y judías verdes
20 Min
Ensalada con trigo tierno
30 Min
Guiso de verduras de raíz
1 Std. 40 Min