Wersje kompatybilne
Coles de Bruselas con manzana y ciruelas pasas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
- 50 g de mantequilla
- 80 g de zanahoria en rodajas
- 1 manzana pelada y en trozos
- 800 g de coles de Bruselas congeladas
- ½ cucharadita de comino en grano
- 1 cucharadita de sal
- 4 pellizcos de pimienta molida
- 100 g de vino tinto
- 1 cucharadita de vinagre
- 10 ciruelas pasas sin hueso
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 918 kJ / 220 kcal
- Białko
- 8.97 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 11.58 g
- Błonnik
- 12.16 g
Alternatywne przepisy
Coles de Bruselas a la mostaza
20 Min
Repollo salteado
25 min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45 min
Acelgas con tomate
30 min
Sopa de coliflor y romanescu con calabaza
45 min
Acelgas en adobillo
40 min
Salteado de repollo y calabaza
15 Min
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30 min
Judías verdes crujientes con salsa de ajos caramelizados
20 Min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 min
Papillote de pencas de acelga
30 min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min