Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive
- 2 cuisses de lapin
- 3 brins de persil frais
- 50 g d'échalotes
- 200 g d'eau
- 200 g de vin blanc sec
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de moutarde à l'ancienne
- 300 g de pommes de terre, détaillées en dés (1,5 cm)
- 80 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3687 kJ / 885 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lapin à la provençale
1h
Joues de porc à la bière
1h 10min
Lapin marengo
1h
Blanquette de veau
1h 15min
Paupiettes de veau en sauce, champignons et légumes
1h
Caille aux raisins
45min
Pintade au chou
1h 10min
Lapin braisé au vin moelleux
55 Min
Gibelotte de lapin
1 Std. 35 Min
Lapin chasseur et pommes de terre sautées
1h 30min
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Filet mignon de porc à la moutarde et pommes de terre
30 Min