Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'huile d'olive
- 2 cuisses de lapin
- 3 brins de persil frais
- 50 g d'échalotes
- 200 g d'eau
- 200 g de vin blanc sec
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de moutarde à l'ancienne
- 300 g de pommes de terre, détaillées en dés (1,5 cm)
- 80 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3687 kJ / 885 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caille aux raisins
45 min
Cuisse de dinde à la moutarde
1h
Lapin chasseur et pommes de terre sautées
1 godz. 30 min
Sauté de porc à la provençale
1 godz. 5 min
Gibelotte de lapin
1 Std. 35 Min
Alicuit de canard
1h
Lapin marengo
1h
Lapin à la provençale
1h
Cuisse de lapin à la moutarde à l'ancienne en cocotte
1h 10min
Osso-buco
1h 20min
Veau Marengo
55 min
Filet mignon de porc à la moutarde et pommes de terre
30 dk