Urządzenia i Akcesoria
Kujawska zupa z brukwi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
240 g brukwi obranej, pokrojonej na kawałki
-
500 g wody wrzącej, do sparzenia brukwi
-
80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
180 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
220 - 250 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki
-
280 - 300 g nóg z gęsi lub nóg z kaczki
-
2 ½ łyżeczki soli
-
1500 g wody
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
495.8 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
969.2 kJ /
231.5 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
15.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa grochowa
1 godz.
Zupa szczawiowa
35 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 godz. 45 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa rybna z warzywami
45 min