Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g brukwi, obranej, pokrojonej na kawałki
- 500 g wody, wrzącej, do sparzenia brukwi
- 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 220 - 250 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
- 280 - 300 g nóg z gęsi lub nóg z kaczki
- 2 ½ łyżeczki soli
- 1500 g wody
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 969.2 kJ / 231.5 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 495.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Kapuśniak
50 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa grochowa
1h
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Barszcz ukraiński
1h 35 min.
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
2 godz. 20 min
Zupa rybna z warzywami
45 min