Kujawska zupa z brukwi

Kujawska zupa z brukwi

4.3 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 240 g brukwi obranej, pokrojonej na kawałki
  • 500 g wody wrzącej, do sparzenia brukwi
  • 80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 180 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 220 - 250 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki
  • 280 - 300 g nóg z gęsi lub nóg z kaczki
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 1500 g wody
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 231.5 kcal / 969.2 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 15.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 495.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...