Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami

Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami

4.6 95 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 sztuk

Składniki

  • grzybów, suszonych np. podgrzybków
    50 g
  • gorącej wody do namoczenia grzybów
    400 g
  • liści kapusty włoskiej dużych
    10
  • wody
    1600 g
  • kaszy gryczanej, prażonej
    280 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    300 g
  • oleju rzepakowego
    30 g
  • jajko ugotowane na twardo
    1
  • jajko, surowe
    1
  • soli
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 płaska łyżeczka
  • masła pokrojonego na kawałki
    70 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 267.6 kcal / 1119.4 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 39.1 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 486.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...