Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 sztuk
Składniki
-
50 g grzybów, suszonych np. podgrzybków
-
400 g gorącej wody do namoczenia grzybów
-
10 liści kapusty włoskiej dużych
-
1600 g wody
-
280 g kaszy gryczanej, prażonej
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju rzepakowego
-
1 jajko ugotowane na twardo
-
1 jajko, surowe
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
486.2 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1119.4 kJ /
267.6 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
10.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
39.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1 Std. 45 Min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 Std. 40 Min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 Std. 30 Min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 Std. 15 Min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 Std.
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 Std. 30 Min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3 Std.
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 Std. 20 Min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 Std. 45 Min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 Std. 50 Min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 Std. 10 Min
Gołąbki
1 Std. 45 Min