Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g grzybów, suszonych, np. podgrzybków
- 400 g gorącej wody, do namoczenia grzybów
- 10 liści kapusty włoskiej, dużych
- 1600 g wody
- 280 g kaszy gryczanej, prażonej
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 300 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oleju rzepakowego
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 jajko, surowe
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1119.4 kJ / 267.6 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 486.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Krokiety z grzybami i kapustą
2h 10min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1h 40 min
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1h 45min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3h
Gulasz sojowy z knedlami
1h
Kaszotto z grzybami
40 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1h 10 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1h 20 min