Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami

Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami

4.6 97 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 sztuk

Składniki

  • 50 g grzybów, suszonych np. podgrzybków
  • 400 g gorącej wody do namoczenia grzybów
  • 10 liści kapusty włoskiej dużych
  • 1600 g wody
  • 280 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 300 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 jajko, surowe
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g masła pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 267.6 kcal / 1119.4 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 39.1 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 486.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...