Urządzenia i Akcesoria
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Gołąbki
-
250 g boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
500 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
2 - 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
8 - 10 liści kapusty pekińskiej dużych
-
1200 g wody
-
200 g ryżu brązowego
Sos
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
3 ząbki czosnku
-
15 g skrobi ziemniaczanej15 g skrobi kukurydzianej
-
350 g wody
-
80 g octu ryżowego
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.8 g
Kalorie
1990 kJ /
475.3 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
8.7 g
Węglowodany
72.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Cappellacci z dynią
2 godz.
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 godz. 30 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1 godz. 20 min
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min
Zielony rosół kolagenowy
7 godz. 15 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3 godz.
Ryba w cieście bazyliowym
1 godz.