
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gołąbki
- 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 500 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki kolendry, mielonej
- 2 - 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 8 - 10 liści kapusty pekińskiej dużych
- 1200 g wody
- 200 g ryżu brązowego
Sos
- 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
- 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
- 3 ząbki czosnku
-
15
g skrobi kukurydzianej
lub 15 g skrobi ziemniaczanej - 350 g wody
- 80 g octu ryżowego
- 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 475.3 kcal / 1990 kJ
- Białko
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Węglowodany
- 72.7 g
- Błonnik
- 8.7 g