Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
120 g kaszy gryczanej, prażonej
-
30 g oleju rzepakowego
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
150 g szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w 0,5 cm kostkę
-
800 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
30 g soku z cytryny
-
200 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 pęczek koperku, świeżego tylko liście
-
1 pęczek cebuli dymki zielonej części, posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
917.8 mg
Białko
18 g
Kalorie
2188.7 kJ /
522.8 kcal
Tłuszcz
35.8 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie 300 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 300 g kaszy jaglanej
45 min
Gotowanie 350 g kaszy jaglanej
45 min
Gotowanie 400 g kaszy jaglanej
45 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 min
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
50 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.