Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
120 g kaszy gryczanej, prażonej
-
30 g oleju rzepakowego
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
150 g szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w 0,5 cm kostkę
-
800 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
30 g soku z cytryny
-
200 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 pęczek koperku, świeżego tylko liście
-
1 pęczek cebuli dymki zielonej części, posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
917.8 mg
Białko
18 g
Kalorie
2188.7 kJ /
522.8 kcal
Tłuszcz
35.8 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
50 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 15 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Tabbouleh z surowymi warzywami
1 godz. 45 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 godz. 15 min
Sałatka z soczewicy
45 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min