
Wersje kompatybilne
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 120 g kaszy gryczanej, prażonej
- 30 g oleju rzepakowego
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 150 g szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w 0,5 cm kostkę
- 800 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 30 g soku z cytryny
- 200 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
- 1 pęczek koperku, świeżego tylko liście
- 1 pęczek cebuli dymki zielonej części, posiekanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 522.8 kcal / 2188.7 kJ
- Białko
- 18 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Sód
- 917.8 mg