Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
120 g kaszy gryczanej, prażonej
-
30 g oleju rzepakowego
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
150 g szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w 0,5 cm kostkę
-
800 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
30 g soku z cytryny
-
200 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 pęczek koperku, świeżego tylko liście
-
1 pęczek cebuli dymki zielonej części, posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
917.8 mg
Białko
18 g
Kalorie
2188.7 kJ /
522.8 kcal
Tłuszcz
35.8 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa grzybowa z pęczakiem
1h 10min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1h
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3h 15min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40min
Fasolotto z kalafiorem
13h 55min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15h 10min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13h 50min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1h
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45min