Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 90 g de pâte de speculoos
- 250 g de lait
- 50 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 1 œuf
- 450 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1141 kJ / 274 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2h
Riz au lait
1h
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Crème dessert à la vanille
3 Std. 40 Min
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30min
Verrines choco-caramel-speculoos
3 Std. 40 Min
Crème au lait de coco
15min
Délice au Carambar
2h 30min
Œufs au lait aux Carambar
1h 30min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3u. 15min
Crémeux de Carambar
2h 30min
Verrine à la pomme
30min