Wersje kompatybilne
Emulsion de chocolat aux épices et fruits frais
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 50 g de crème liquide 35% m.g.
- 15 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- 1 clou de girofle
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 65 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 100 g de fruits frais variés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1543 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanc-manger coco-ananas
4 Std. 15 Min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 dk
Minestrone de fruits et crème au safran
40 dk
Dacquoise citron-fruits rouges façon poisson pané
1h 25min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3 Std. 15 Min
Bavarois tomate-fraise
2h 25min
Sabayon aux raisins
15 Min
Couronne fruitée
6h
Tarte fine aux deux chocolats et aux fruits rouges
4h 20 min.
Bavarois d'asperge
15 Min
Marquise au chocolat
2h 25min
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3h 10min