Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de raisins secs
- 10 g de calvados
- 120 g d'oignon rouge, coupé en deux
- 20 g de beurre doux
- 50 g d'abricots secs dénoyautés, coupés en six
- 25 g de noix, décortiquées
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pommes, type Gala
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 216 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milla de potiron
1 Std. 10 Min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Flan brésilien aux œufs
1h 5min
Crumble sans gluten aux prunes
55min
Pudding de légumes aux noisettes et aux cranberries
1 Std. 10 Min
Douillon aux poires
1h 15min
Verrines "toutes vertes"
30min
Petits babas rapides à la grenadine
30min
Galette des rois aux poires et aux raisins
1h 50 min.
Tarte de polenta aux fruits
40min
Galette à l'ananas et au rhum
1 Std. 10 Min
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3 Std.