Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 50 g de lardons fumés
- 1 pincée de thym déshydraté
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 4 huîtres
- 300 g d'eau
- 2 tranches fines de lard fumé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 632 kJ / 150 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassolettes de saint-jacques
30 min
Crêpe garnie à la saint-jacques et fondue de poireaux
45 min
Sauce beurre blanc
20 min
Jaune d’œuf confit à l’huile fumée, voile de café - Eric Robert
14h 15min
Coquillages à la fondue de poireaux
35min
Cabillaud confit à l'huile d'olive (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 2)
2h
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35min
Coulommiers comme un gâteau
12 godz.
Lotte à l'andouille
1 Std. 20 Min
JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin
4 godz. 30 min
Cabillaud au beurre de raisin, betterave, avocat et girolles
1h
Waterzooï
1 Std. 15 Min