Wersje kompatybilne
Craquelins garnis de brouillade aux crevettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre demi-sel
- 6 œufs
- 1 c. à soupe d'eau-de-vie de cidre
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 8 crevettes cuites, décortiquées et détaillées en dés (1 cm)
- 8 craquelins moyens
- 10 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 655 kJ / 157 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotriade
1h
Langoustines à la vapeur de gingembre
1h 15min
Aumônières aux fruits de mer
1h 30 min
Rillettes aux deux saumons
40 Min
AOUT Verrine ratatouille, oeufs sous pression - Richard Toix
1h 15min
Amuse bouche : ravioles de Saint-Jacques acidulées
50min
Bar farci à l'oseille
1 Std. 10 Min
Moules à l'escabèche
24 Std.
Féroce d'avocat
30 min
Pain de saumon, crème citronnée
6 Std. 15 Min
Petit flan de la mer en cocotte
40 Min
Pain de saumon
1h 20 min