Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lardons
- 100 g d'oignon
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 80 g de poireau, coupé en tronçons
- 20 g de beurre demi-sel
- 600 g d'eau
- 300 g de cocos de Paimpol frais
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 974 kJ / 233 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourin à l'ail
25min
Potage Saint-Germain
45 min
Potage au poireau
30 min
Velouté de tomate
30 min
Cotriade
1h
Soupe à l'oignon
1h 10min
Soupe de cucurbitacées au chorizo
30 min
Coulommiers comme un gâteau
12 godz.
Velouté de courgette
25min
Petit flan de la mer en cocotte
40 min
Crème d'endive au colombo
30 min
Velouté au riesling
25min