Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 150 g de céleri branche, coupé en tronçons
- 500 g d'eau
- 2 pincées de sel marin gris, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g d'épinards frais
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de thym frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 101 kJ / 23 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe paysanne express
45min
Bouillon de légumes parfumé
45min
Soupe légère aux légumes
20 min
Potage de potiron et haricots blancs à la menthe
24h
Velouté de cresson à l'orange
35 Min
Velouté butternut-poivron rouge
30min
Potage au poireau
30min
Soupe au chou et aux petits farcis
1h
Soupe complète végétarienne
30min
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40min
Velouté d'automne aux gambas
40min
Velouté carotte-betterave
35 Min