Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 150 g de céleri branche, coupé en tronçons
- 500 g d'eau
- 2 pincées de sel marin gris, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g d'épinards frais
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de thym frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 101 kJ / 23 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe paysanne express
45 dk
Potage de potiron et haricots blancs à la menthe
24h
Bouillon de légumes parfumé
45 dk
Soupe complète végétarienne
30 Min
Velouté d'automne aux gambas
40 dk
Velouté poireau-pomme de terre WW (ex- Weight Watchers®)
25 min
Bouillon d'asperge vitaminé
15 Min
Potage au poireau
30 Min
Soupe légère aux légumes
20 dk
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3h 35min
Soupe des hortillons
1h 15min
Soupe de tomate au basilic
30 Min