Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 720 g de châtaignes cuites et pelées
- 100 g de céleri-rave, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 cube de bouillon de volaille, émietté
- 1200 g d'eau
- 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 pincées de muscade en poudre, à ajuster en fonction des goûts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 963 kJ / 228 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de châtaigne et poivron
35min
Soufflé au beaufort et aux noisettes
45min
Velouté de petits pois Chef Laurent CLEMENT
30min
Velouté de châtaignes, céleri-rave et noisettes
50min
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
25 Min
Velouté d'automne aux gambas
40min
Velouté de châtaigne en cappuccino
45min
Velouté de châtaignes et céleri
40min
Soupe de butternut, curry et amandes
35min
Velouté de cèpe et châtaigne
35min
Crème de butternut aux châtaignes
35min
Velouté de panais à l'huile de noisette
55 min