Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 720 g de châtaignes cuites et pelées
- 100 g de céleri-rave, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 cube de bouillon de volaille, émietté
- 1200 g d'eau
- 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 pincées de muscade en poudre, à ajuster en fonction des goûts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 963 kJ / 228 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de cèpe et châtaigne
35min
Velouté de panais à l'huile de noisette
55 Min
Crème de butternut aux châtaignes
35min
Soupe de petits pois au mascarpone et au basilic
25 Min
Velouté de châtaigne en cappuccino
45 Min
Velouté de carotte, pomme et curry
50 min
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
25 Min
Crème de petits pois
40 min
Crème de pois chiches au lard
30min
Velouté onctueux de panais et châtaigne
40 min
Velouté de courgette
25 Min
Crème de courgette au bleu
25 Min