Velouté de châtaigne
TM31 TM5 TM6

Velouté de châtaigne

4.4 (55 ocen)

Składniki

  • 720 g de châtaignes cuites et pelées
  • 100 g de céleri-rave, coupé en morceaux
  • ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 1 cube de bouillon de volaille, émietté
  • 1200 g d'eau
  • 20 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 4 pincées de muscade en poudre, à ajuster en fonction des goûts (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
963 kJ / 228 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy