Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en deux
- 2 branches d'estragon frais, et quelques feuilles pour la finition
- 350 g d'eau
- 20 g de farine bise
- 1 pincée de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème liquide entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 603 kJ / 145 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté poireaux-pommes de terre au saumon fumé
45min
Crème de courgette au bleu
25 min
Velouté butternut-poivron rouge
30min
Potage au poireau
30min
Velouté de champignons et noisettes XXL
40min
Velouté de champignons et chantilly au foie gras
45min
Soupe aux champignons des bois
45min
Velouté carotte-betterave
35 Min
Velouté de mâche aux Saint-Jacques
45min
Velouté de cresson à la brousse
35 Min
Velouté d'épinards au chèvre
35 Min
Velouté d'asperge
30min