Velouté de potiron aux saint-jacques

Velouté de potiron aux saint-jacques

4.6 114 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 800 g de chair de potiron coupée en morceaux
  • 40 g d'échalotes coupées en deux
  • 200 g de carottes coupées en tronçons
  • 5 g de gingembre frais
  • 500 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 6 noix de saint-jacques avec corail
  • 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 pincées de sel (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre noir moulu (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
  • 20 g de beurre demi-sel
  • 1 pincée de sel (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre noir moulu (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
  • 6 feuilles de persil frais

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 171 kcal / 713 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...