Urządzenia i Akcesoria
Anchoïade
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
20 portions
Składniki
-
2 gousses d'ail
-
170 g de filets d'anchois à l'huile égouttés (200 g non égouttés)
-
4 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
-
10 g de vinaigre de vin
-
80 g de pain de mie blanc
-
150 g d'huile d'olive
-
100 g d'eau
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2.6 g
Kalorie
395 kJ /
95 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tapenade
10 min
Sauce rouille
10 min
Aïoli traditionnel
10 min
Panisses marseillaises
3 godz.
Rouille
10 min
Pissaladière
2 godz. 10 min
Caviar d'aubergine "express"
20 min
Pompes à l'huile
3 godz.
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2 godz.
Tapenade
10 min
Tapenade de Marseille
15 min
Tapenades variées
10 min