Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote
- 30 g de beurre
- 500 g de champignons frais variés (cèpes, chanterelles, girolles, etc)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 700 g d'eau
- 1 jaune d'œuf
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 - 3 brins de cerfeuil frais, ciselés, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 504 kJ / 124 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe à l'oignon
50min
Soupe de laitue
35min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20min
Crème de courgette au bleu
25min
Velouté butternut-poivron rouge
30min
Potage au poireau
30min
Velouté de courgette et roquette
35min
Velouté de champignons et chantilly au foie gras
45min
Velouté de brocoli sans cuisson
20min
Soupe de tomate au basilic
30min
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Velouté d'endive
35min