Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote
- 30 g de beurre
- 500 g de champignons frais variés (cèpes, chanterelles, girolles, etc)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 700 g d'eau
- 1 jaune d'œuf
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 - 3 brins de cerfeuil frais, ciselés, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 504 kJ / 124 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Velouté butternut-poivron rouge
30min
Velouté d'automne aux gambas
40min
Velouté poireau-pomme de terre WW (ex- Weight Watchers®)
25 phút
Potage au poireau
30min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 min
Soupe de brocolis aux amandes grillées
35min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Soupe de tomates et courgettes
55min
Velouté de courgette et roquette
35min
Velouté de carottes à la coriandre
35min
Soupe de tomate au basilic
30min