Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de beurre
- 100 g de pommes de terre, coupées en cubes
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 1 laitue pommée, soigneusement lavée et coupée en chiffonnade
- 100 g de lait
- 1 jaune d'œuf
- croûtons à l'ail, pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 692 kJ / 166 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de chou-fleur
30 Min
Velouté de tomate
30 Min
Soupe de panais
35 dk
Soupe de haricots blancs
20 dk
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55 dk
Velouté de fenouil
30 Min
Crème de chou-fleur
40 dk
Potage au poireau
30 Min
Crème d'endive au colombo
30 Min
Velouté de céleri au stilton
35 dk
Potage Saint-Germain
45 dk
Velouté d'endive
35 dk