Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lardons fumés
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 80 g de poireau, coupé en tronçons
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 1600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 400 g de pois cassés, secs
- 2 brins de cerfeuil frais
- 1 c. à café de gros sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de crème liquide entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1022 kJ / 245 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe paysanne express
45 Min
Soupe de laitue
35min
Crème de courgette au bleu
25min
Soupe de haricots blancs
20 Min
Velouté de cresson à l'orange
35min
Potage au poireau
30min
Crème de chou-fleur
30min
Soupe de cucurbitacées au chorizo
30min
Crème de chou-fleur
40 min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1h 5 min
Crème d'endive au colombo
30min
Velouté de cresson à l'ail
1h