Aubergine, Spinach & Lentil Curry

Aubergine, Spinach & Lentil Curry

3.9 294 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • fresh coriander for serving
    10 g
  • onions quartered
    120 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh root ginger cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • fresh green chilli halved
    1
  • olive oil
    15 g
  • aubergines cubed (1 cm)
    350 g
  • red split lentils rinsed
    150 g
  • black mustard seeds
    1 tsp
  • garam masala
    2 tsp
  • tomato purée
    15 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • vegetable stock
    300 g
    300 g chicken stock
  • ripe tomatoes quartered
    450 g
  • coconut milk
    400 g
  • fresh spinach leaves
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 175 kcal / 731 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 24.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...