Urządzenia i Akcesoria
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Caramelised Onions
-
red onions thinly sliced in half moons300 g
-
light brown sugar30 g
-
unsalted butter cut in pieces25 g
-
balsamic vinegar20 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground cayenne pepper1 pinch
Risotto with Gorgonzola
-
shallot halved30 g
-
40 g extra virgin olive oilunsalted butter40 g
-
risotto rice (eg. Carnaroli or Arborio)320 g
-
dry white wine50 g
-
water750 g
-
fine sea salt1 tsp
-
Gorgonzola cut in pieces120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1007.3 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
2646.5 kJ /
633 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
51 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
99 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1h
Mushroom Carpaccio (TM5)
25min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1h 15min
Onion Pie
2h
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Mushroom Risotto
30min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min