Urządzenia i Akcesoria
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Caramelised Onions
-
red onions thinly sliced in half moons300 g
-
light brown sugar30 g
-
unsalted butter cut in pieces25 g
-
balsamic vinegar20 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground cayenne pepper1 pinch
Risotto with Gorgonzola
-
shallot halved30 g
-
40 g extra virgin olive oilunsalted butter40 g
-
risotto rice (eg. Carnaroli or Arborio)320 g
-
dry white wine50 g
-
water750 g
-
fine sea salt1 tsp
-
Gorgonzola cut in pieces120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1007.3 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
2646.5 kJ /
633 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
51 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
99 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1 godz.
Mushroom Carpaccio (TM5)
25 min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 min
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 godz.
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25 min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1 godz. 15 min
Onion Pie
2 godz.
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Mushroom Risotto
30 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min