Wersje kompatybilne
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelised Onions
- 300 g red onions, thinly sliced in half moons
- 30 g light brown sugar
- 25 g unsalted butter, cut in pieces
- 20 g balsamic vinegar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground cayenne pepper
Risotto with Gorgonzola
- 30 g shallot, halved
-
40
g unsalted butter
lub 40 g extra virgin olive oil - 320 g risotto rice (eg. Carnaroli or Arborio)
- 50 g dry white wine
- 750 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 120 g Gorgonzola, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2646.5 kJ / 633 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 51 g
- Sód
- 1007.3 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Pollock and Spinach Lasagne
1h
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Shellfish Nage with Champagne
1h 5min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30 min
Mushroom and Parmesan Risotto
40 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 Std. 20 Min