Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g ripe tomatoes, quartered
- 3 garlic cloves
- 180 g onions, quartered
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g red split lentils, rinsed and drained
- 350 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 300 g aubergines, sliced 7-8 mm (approx. 1 large)
- 300 g courgettes, sliced 7-8 mm (approx. 2 medium)
- 100 g vegan cheese, grated (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 9.79 g
- Węglowodany
- 13.85 g
- Tłuszcz
- 8.54 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 Std. 35 Min
Lentil Moussaka
3h 30 min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Quinoa Broth
35p
Lentil Moussaka
2h 20min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Aubergine and Tomato Pasta
45min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min