Urządzenia i Akcesoria
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
ripe tomatoes quartered600 g
-
garlic cloves3
-
onions quartered180 g
-
extra virgin olive oil20 g
-
red split lentils rinsed and drained250 g
-
water350 g
-
fine sea salt2 tsp
-
ground black pepper3 pinches
-
aubergines sliced 7-8 mm (approx. 1 large)300 g
-
courgettes sliced 7-8 mm (approx. 2 medium)300 g
-
vegan cheese, grated (see tip)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9.79 g
Kalorie
716 kJ /
171 kcal
Tłuszcz
8.54 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
13.85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Mushroom Stroganoff
30min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Lentil Moussaka
2h 20min
Vegetable Stroganoff
30min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50min
Lentil Moussaka
3h 30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min