Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g bulgur wheat
- 100 g raisins (opcjonalnie)
- 800 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 5 tsp ras el hanout (see tip)
- 10 g fresh coriander leaves
- 10 g fresh parsley leaves
- 3 garlic cloves
- 150 g onions, halved
- 40 g olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
200
g sweet potatoes, peeled, cut in pieces (approx. 3 cm)
lub 200 g pumpkin, peeled, cut in pieces (approx. 3 cm) - 150 g carrots, sliced (approx. 1 cm)
- 80 g daikon radish, sliced (approx. 1 cm)
- 100 g french beans, trimmed, halved
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 3 pinches ground black pepper
- 240 g tinned chickpeas, drained (1 x 400 g tin)
- 200 g courgettes, sliced (approx. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1713 kJ / 409 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Coconut and Spinach Dahl
50min