Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g courgettes, cut in pieces (4 cm)
- 50 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 40 g unsalted butter, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 320 g risotto rice
- 70 g white wine
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 680 g water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 75 g feta cheese, diced (1 cm)
- 6 leaves fresh basil, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163 kJ / 517 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
Alternatywne przepisy
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 Min
Pea and Mint Risotto
40min
Mushroom Risotto
30min
Asparagus Risotto
45 Min
Root Vegetable Gratin
1h
Vegetable pasta sauce
40min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 Min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35min
Aubergine and Tomato Pasta
45 Min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min