Courgette and Feta Risotto

Courgette and Feta Risotto

3.7 178 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • courgettes cut in pieces (4 cm)
    180 g
  • onions quartered
    50 g
  • garlic clove
    1
  • unsalted butter cut in pieces
    40 g
  • olive oil
    40 g
  • risotto rice
    320 g
  • white wine
    70 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
    1 tsp vegetable stock paste, homemade
  • water
    680 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • feta cheese diced (1 cm)
    75 g
  • fresh basil finely chopped
    6 leaves

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 517 kcal / 2163 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 66.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...