Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g courgettes, cut in pieces (4 cm)
- 50 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 40 g unsalted butter, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 320 g risotto rice
- 70 g white wine
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 680 g water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 75 g feta cheese, diced (1 cm)
- 6 leaves fresh basil, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163 kJ / 517 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Mixed Pepper, Courgette and Goat's Cheese Tart
1h 40 min
Springtime Risotto
55 min
Pea and Mint Risotto
40 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h