Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 40 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
-
600
g ripe tomatoes, cut in pieces (2 cm)
lub 600 g tomatoes, tinned, cut in pieces (2 cm) - 1 ½ tsp fine sea salt, or more to taste
- ½ tsp ground black pepper, or more to taste
- 1 tsp caster sugar
- 450 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
- 350 g dried pasta, eg. Farfalle or Amori
- 700 g water
- 5 g fresh basil leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 512 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
Alternatywne przepisy
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45min
Tortilla with Spanish Salsa
1h 10min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Vegetable Stroganoff
30min
Pasta alla Norma
50min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min