Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 40 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
-
600
g ripe tomatoes, cut in pieces (2 cm)
lub 600 g tomatoes, tinned, cut in pieces (2 cm) - 1 ½ tsp fine sea salt, or more to taste
- ½ tsp ground black pepper, or more to taste
- 1 tsp caster sugar
- 450 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
- 350 g dried pasta, eg. Farfalle or Amori
- 700 g water
- 5 g fresh basil leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 512 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Ratatouille
40min
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15min
Lentil Moussaka
2u. 20min
Asparagus and Pea Pasta
20min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Lentil moussaka
2u. 20min
Stuffed vegetables
1h 5min
Vegetable Stroganoff
30min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 Std. 10 Min