Bûche glacée

Bûche glacée

3.9 71 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 8 godz.
10 portions

Składniki

Le glaçage au chocolat noir (à faire la veille)
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    4
  • d'eau
    175 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    125 g
  • de cacao en poudre
    75 g
La glace au chocolat
  • jaunes d'œufs
    3
  • de lait
    500 g
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de cacao en poudre
    20 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    140 g
Le biscuit praliné au choco-rice
  • de chocolat au lait détaillé en morceaux
    50 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    50 g
  • de beurre doux
    25 g
  • de riz soufflé au chocolat
    50 g
Le dressage
  • de chocolat blanc fondu (voir "Conseil(s)")
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 420 kcal / 1754 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...