Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 125 g de beurre, et un peu pour le moule
- 80 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 80 g de farine de blé
- 125 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 4 œufs
Le décor
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- 70 g de sucre glace maison
- 100 g de chocolat noir, en tablette
- petits œufs de Pâques en chocolat ou en sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2145.2 kJ / 515.7 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de Pâques
13 Std.
Bûche aux marrons
1h 40min
Gâteau de Pâques
1 Std. 55 Min
Nid de Pâques
1u. 45min
Le rose-framboise
5h
Bûche royale
3u. 50min
Gâteau crémeux à la vanille
13 Std.
Gâteau à la fraise
3 Std. 35 Min
Gâteau au chocolat aux cerises
2h 15min
Bûche roulée vanille-chocolat
2u.
Bûche express au praliné
45 min
Gâteau léger aux framboises
1h 40min