Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de beurre demi-sel, coupé de morceaux
- 240 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 380 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3079 kJ / 730 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 85.8 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau "Petit Duc"
30 min
Paille à la confiture
1h 30min
Galette au citron
1 godz. 35 min
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
Galette magique des Rois
3h 15min
Gâteau magique aux épices
3h 15min
Galette tout chocolat
1 godz. 35 min
Galette à l'ananas et au rhum
1h 10min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Riz au lait de riz
35min
Gâteau magique à la vanille
3h 15min