Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de beurre demi-sel, coupé de morceaux
- 240 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 380 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3079 kJ / 730 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 85.8 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au chocolat léger
3h 15min
Galette à la crème d'amande
1u. 20min
Galette au citron
1h 35min
Crème brûlée au chocolat
3h 15min
Broyé du Poitou
1h 15min
Galette magique des Rois
3h 15min
Tarte façon "crème brûlée"
4h
Galette tout chocolat
1h 35min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Gratin crémeux à la normande
1 Std. 5 Min
Pithiviers
2u.
Gâteau magique à la vanille
3h 15min