Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème mascarpone vanillée
- 3 œufs
- 135 g de sucre vanillé maison
- 500 g de mascarpone, très froid
Les roses des sables au chocolat noir
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 90 g de sucre glace maison
- 250 g de pétales de maïs natures, type Corn Flakes®
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1204.9 kJ / 287.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Roses des sables
45 Min
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Cookies aux pépites de chocolat
50 dk
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Cookie shooter
1h 5min
Chouquettes pralin
40 dk
Crème anglaise
10 dk
Mousse au chocolat croustillante
2 Std.
Brownie au chocolat au lait et aux amandes
55 dk
Chouquettes
1sa
Pâte à gaufre
1 Std. 30 Min
Meringue classique
3h 25min