Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème mascarpone vanillée
- 3 œufs
- 135 g de sucre vanillé maison
- 500 g de mascarpone, très froid
Les roses des sables au chocolat noir
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 90 g de sucre glace maison
- 250 g de pétales de maïs natures, type Corn Flakes®
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1204.9 kJ / 287.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Roses des sables
45min
Pain hérisson scamorza, basilic et coppa
2h 10min
Macarons au chocolat
24h
Meringue classique
3 Std. 25 Min
Tarte aux chocolats
2u. 20min
Tarte chocolat au lait et fraises
3h 45min
Napolitain
73h 40min
Coupelles de chocolat
2 godz. 45 min
Bouchées aux trois chocolats
2h 30min
Mug cake à la pâte à tartiner chocolat-noisette
20min
Biscuit roulé
1h 50 min.
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min