Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel
- 100 g de farine de blé
La ganache au chocolat
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
La crème chantilly
- 380 g de crème liquide 35% m.g. (dont 200 g de crème très froide)
- 20 g de sucre glace maison
- 3 c. à soupe de caramel au beurre salé
- 1 c. à café de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2553 kJ / 613 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15 min
Gâteau aux peaux de banane
3 godz. 45 min
Bûche glacée chocolat mandarine
5 Std. 45 Min
Bûche express au praliné
45min
Bûche chocolat noir et gingembre
1h 50 min
Bûche glacée
8h
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30 min
Gâteau de Pâques
13h
Bûche royale
3u. 50min
Bûche tout chocolat
7 godz. 20 min
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min