Décembre - Bûche choco caramel

Décembre - Bûche choco caramel

2.0 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

Le biscuit
  • 4 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 130 g de sucre en poudre
  • 120 g de beurre demi-sel
  • 100 g de farine de blé
La ganache au chocolat
  • 200 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
La crème chantilly
  • 380 g de crème liquide 35% m.g. (dont 200 g de crème très froide)
  • 20 g de sucre glace maison
  • 3 c. à soupe de caramel au beurre salé
  • 1 c. à café de cacao en poudre non sucré

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 613 kcal / 2553 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...