Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les biscuits à la cuillère
- 6 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge
La garniture
- 40 g de sucre en poudre
- 400 g de fromage blanc nature
- 500 g de fraises fraîches, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1747 kJ / 415 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
12h 30min
Charlotte aux fraises
3h 35min
Tarte aux fraises
4 Std.
Décembre - Bûche choco caramel
50 Min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Galette des rois aux poires et aux raisins
1h 50min
Mousse surprise
14u.
Fraisiers façon tiramisu
12h 30min
Cheesecake fraise-ricotta
1h
Charlotte au café façon tiramisu
12h 45min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Charlotte au chocolat
6h 20min