Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel fondu, et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 550 g d'ananas au sirop, en morceaux
- 1 c. à café de zeste de citron vert
- 125 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 100 g de farine de maïs
- 2 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à soupe rase de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1313 kJ / 310.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 205 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes
40min
Cake à la noix de coco
55min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Gâteau aux fruits
55min
Cake à la noix de coco
1h 15min
Gâteau aux pêches
55min
Muffins à l'ananas
40min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Cake au citron vert
1h
Gâteau renversé à l'ananas
1h
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40min