Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée aux noisettes
- 25 g de noisettes entières décortiquées
- 80 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 50 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 180 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
La garniture au chocolat
- 200 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1478 kJ / 353 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette tout chocolat
1h 35 min.
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45 min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40 min
Tarte aux chocolats
2 godz. 20 min
Muffins aux pépites de chocolat
1h
Roulé au chocolat
1 godz. 30 min
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Gâteau au chocolat express
20 min
Marbré express au chocolat
45 min
Charlotte au chocolat
6h 20min
Tarte cookie au chocolat
5h 10min
Brownie
45 min