Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 80 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 70 g d'amandes en poudre
- 100 g de farine de blé
- 70 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 324 kJ / 78 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Streusel
2u.
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Manneles
1h 30 min
Bredele à la noisette
1u.
Petits biscuits aux agrumes
1h 40min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30 min
Vanille Kipferl
35min
Petites lunes à la vanille
40min
Bredele
12 Std. 45 Min
Bredele à la cannelle
1u.
Schwowebraedele
1h 10min
Butterbredele
2h 30min