![Scaloppine ai funghi Scaloppine ai funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BB5237A4-1F6A-46B4-9DE7-395CCED3F7E4/Derivates/d7cb24d6-666a-45d6-a3b6-f668b437f188.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di farina tipo 00
- 600 g di carne di vitello a fette (circa 10x15 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 200 g di funghi champignon freschi a fette
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 20 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1298 kJ / 310.2 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pollo, formaggio e prosciutto
30 Min
Uova al funghetto
40 min
Petto di pollo e zucchine
50 Min
Scaloppine di vitello al limone
25 Min
Involtini di vitello al vapore con insalata verde veloce
40 min
Vitello alla pizzaiola
35 min
Scaloppine alla pizzaiola
25 Min
Petto di pollo con funghi e verdure
1 Std.
Straccetti di vitello al vino bianco
30 Min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55 min
Pollo in umido ai funghi
50 Min
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45 Min