Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di scampi freschi, interi
- 900 g di acqua
- 2 cucchiaino di sale
- 1 scalogno a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di peperoncino rosso
- 5 g di farina tipo 00
- 50 g di brandy
- 300 g di passata di pomodoro
- 200 g di panna da cucina
- 400 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2908 kJ / 695 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 87.2 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1h 30min
Ciambelline al vino rosso
1h
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Risotto cremoso della Vigilia (TM6)
50min
Bavette con scampi all'arancia
15 Min
Calamari ripieni su crema di pane
1h 10min
Crema di scampi
1h 30min
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Risotto alla pescatora
35min
Risotto al ragù bianco di mare
30min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.
Crema di ceci con vongole
40min