![Scaloppine alla pizzaiola Scaloppine alla pizzaiola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A73AE2EF-93FC-48FF-9730-9DB84356004D/Derivates/031028E8-9FD5-401E-A84C-72EE2EDEEF8B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 6 - 8 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di fesa di vitello a fettine sottili (vedere consiglio)
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di origano secco
- 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo, formaggio e prosciutto
30 Min
Scaloppine ai funghi
40 Min
Polpette al sugo
45min
Scaloppine di vitello al limone
25 Min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35min
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30 Min
Scaloppine alla perugina
30 Min
Vitello alla pizzaiola
35min
Spezzatino di maiale e salsiccia
1 Std.
Involtini di carne al Varoma
40 Min
Straccetti di vitello al vino bianco
30 Min
Pollo alla cacciatora
50 Min