![Pasta e fagioli alla napoletana Pasta e fagioli alla napoletana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4eff9fc5-533e-47a8-b105-0fbd72ae5b38/Derivates/034ba580-47ad-43da-be24-219142c34bd4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 spicchi di aglio, senza anima, a piacere
- 30 g di sedano a pezzi
- 1 foglia di alloro secca
- 50 g di pancetta a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
200
g di pomodori pelati
lub 200 g di passata di pomodoro - 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 450 g di fagioli cannellini in scatola, scolati e sciacquati (vedere varianti)
- 160 g di pasta secca (tipo pasta mista)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Pasta e patate con provola
1h
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Pasta e lenticchie
50 min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 min
Pasta e fagioli cannellini
40min
Pasta e ceci
40min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45min
Pasta patate e provola
55 Min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Pasta e ceci (TM6)
40min
Pasta e fagioli
50 min