Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Pecorino romano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di guanciale di maiale a listarelle sottili (5-10 mm)
-
400
g di pomodori pelati in scatola
lub 400 g di passata di pomodoro - 1 peperoncino rosso piccante
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2021 kJ / 483 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette all'arrabbiata veloci
20 min.
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min.
Sugo all'amatriciana
50 min.
Penne alla puttanesca
35min
Spaghetti alla carbonara
30min
Penne all'arrabbiata
20 min.
Spaghetti alla carbonara
30min
Bucatini all'amatriciana
45 min.
Rigatoni affumicati
25 min.
Sugo all'arrabbiata
20 min.
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3 Std. 55 Min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min